Rýžová polévka s mletým masem
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
 - 250 g Hovězí maso přední
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bujón hovězí
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 0.5 l Rajčatová šťáva
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 0.47 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 865 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 42.7 mg
 - Draslík 578.9 mg
 - Vláknina 3958 mg
 - Vitamín A 3958 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži spaříme vařící vodou. Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rýži, kostku bujónu a vše zalijeme horkou vodou. Vaříme do měkka.
 - 
                                3
Následně přidáme rajčatovou šťávu, podle chuti sůl, cukr a chilli koření.
 - 
                                4
Na talířích polévku doplníme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou bazalkou.