Thajské rybí kari
Suroviny
- 230 g Treska aljašská
 - 125 ml Mléko kokosové
 - 125 ml Vývar rybí
 - 2 kávová lžička Citronela
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Garnátová pasta
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Lilek
 - 5 ks Chilli paprička
 - 2 ks Koriandr celý
 - 2 ks Kafirové listy
 - 1 ks Kafirové listy
 - 15 ks Bazalka
 - 1 ks Kopr čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 hrnek Rýže dušená
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 671 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 21.5 mg
 - Draslík 1709.7 mg
 - Vláknina 10801.4 mg
 - Vitamín A 10801.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 147.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, přidáme česnek a na středně silném ohni dozlatova opečeme. Přidáme zelenou kari pastu, kterou připravíme rozmixováním všech surovin a přidáním trochy vody dle potřeby nebo můžeme kari pastu koupit již hotovou. Vše krátce opečeme, přidáme lilek a za stálého míchání opékáme, dokud nezměkne, asi 4-5 minut. Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a mícháme, dokud mléko nezhoustne a mírně se nesrazí. Vmícháme thajskou rybí omáčku a cukr.
 - 
                                2
Na pánev nebo do woku přidáme rybu, kterou jsme si nakrájeli na kousky, rybí vývar a za občasného míchání ještě pokrm dusíme 3-4 minuty, než začne rybí maso měknout. Přidáme nakrájený list makrutu (mauricijská papeda), bazalku a povaříme ještě minutu.
 - 
                                3
Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a servírujeme s vařenou rýží nebo s tenkými nudlemi.