Pikantní jehněčí maso s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 204 mg
 - Draslík 313.2 mg
 - Vláknina 3959.5 mg
 - Vitamín A 3959.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2379.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Omytá rajčata oloupeme a také jemně nakrájíme. Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme.
 - 
                                2
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmažíme nakrájenou cibuli s kurkumou, kardamonem, skořicí a hřebíčkem, po chvíli přidáme kousky masa a za občasného míchání 5 minut opékáme. Maso pak zalijeme vodou, přisypeme nakrájená rajčata a petrželovou nať, přikryjeme a dusíme, dokud maso není zcela měkké. Podle chuti opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V době dušení masa uvaříme v dostatečném množství vody rýži. Když je měkká, slijeme ji přes síto a přidáme do pánve s masem. Vše důkladně promícháme.