Rýžový nákyp pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 69.2 mg
 - Vláknina 1633.3 mg
 - Vitamín A 1633.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 333.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 160°C.
 - 
                                2
Do pekáčku vložíme margarín a zahřejeme. Přidáme cukr, promícháme, doložíme rýži a opět zamícháme, aby se zrníčka obalila směsí tuku a cukru.
 - 
                                3
Vanilkový lusk rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vložíme je do mléka a promícháme. Mlékem zalijeme rýži s cukrem a dobře promícháme, aby se rozmělnily žmolky.
 - 
                                4
Přidáme špetku soli a smetanu, směs přivedeme k varu. Vyjmeme vanilkový lusk a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 120 minut, dokud se nevytvoří krémovitý nákyp. Promícháme nejprve po 30 minutách, poté po 60 minutách, následně podáváme.