Rybí guláš s rýží
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 120 g Rýže loupaná
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 30 g Chilli paprička
 - 150 g Olivy nakládané
 - 150 g Paprika červená
 - 10 g Koření na ryby
 - 25 g Tymián čerstvý
 - 500 g Filé z mečouna
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 15 g Mouka čočková
 - 300 ml Víno bílé
 - 300 ml Vývar rybí
 - 25 ml Citronová šťáva
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1860 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 48.8 mg
 - Draslík 725.1 mg
 - Vláknina 11130 mg
 - Vitamín A 11130 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.6 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z mečouna nakrájíme na menší kousky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme, olivy bez pecek scedíme. Červenou papriku bez jadřince nakrájíme na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno.
 - 
                                2
Rybu posypeme kořením na ryby, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričku, rýži, orestujeme, zaprášíme čočkovou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, vínem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme papriku a povaříme asi 20 minut. Přisypeme kousky ryby, olivy, tymián, promícháme a dovaříme.