Studený rýžový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 95 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 217.4 mg
 - Vláknina 5807.8 mg
 - Vitamín A 5807.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 500.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži spaříme horkou vodou, mírně osolíme a uvaříme v mléce na hustou kaši. Osladíme ji krupicovým cukrem a ochutíme vanilkovým cukrem.
 - 
                                2
Ze dvou bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do kaše spolu s rozinkami. Krém rozdělíme do misek a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kousky, podusíme se lžící vody, citronovou šťávou a skořicí. Směs prolisujeme a mírně osladíme.
 - 
                                4
Jablečným pyré polijeme krém v miskách a podáváme.