Kedlubny plněné houbami a rýží
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
 - 40 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 10 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Kedlubna
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 2.6 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Vegeta
 - 1.5 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Mouka rýžová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1203 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 794.8 mg
 - Vláknina 15608 mg
 - Vitamín A 15608 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě ochucené vegetou téměř doměkka, zhruba 25 minut. Poté kedlubny scedíme a vývar z nich odložíme stranou pro pozdější použití. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme žampiony a po minutě přisypeme mletou papriku, přidáme spařenou rýži, opepříme, osolíme, zalijeme 600 ml vody a dusíme v předehřáté troubě na 200 °C doměkka. Poté vmícháme třetinu nastrouhaného sýra.
 - 
                                3
Scezené kedlubny oloupeme, svršky skrojíme, vnitřek vydlabeme. Naplníme upečenou směsí, přiklopíme seříznutými vršky. Naskládáme vedle sebe do vymazaného pekáče, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéci do trouby. Až se sýr roztaví a mírně načervená, kedlubny vyjmeme.
 - 
                                4
Vnitřky kedluben jemně nakrájíme, zalijeme odloženým vývarem a přivedeme k varu. V mléce rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, řádně rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Na závěr do omáčky vmícháme nasekanou petrželku, dosolíme, okořeníme a v omáčníku servírujeme k plněným kedlubnám.