Bylinkový salát s rýží a párky
Suroviny
- 100 g Rýže dušená
 - 250 g Párky jemné
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 6 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 76.8 mg
 - Vláknina 1729.8 mg
 - Vitamín A 1729.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté bylinky a oloupanou cibuli jemně nasekáme.
 - 
                                2
Z citronové šťávy, vína, soli, pepře a oleje umícháme zálivku a vložíme do ní vařenou rýži a připravené bylinky s cibulí. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Nakonec do salátu přidáme párky nakrájené na tenká kolečka. Necháme chvíli odležet a salát podle chuti dokořeníme.