Rýže Istambul
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 523 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 56.7 mg
 - Draslík 335.9 mg
 - Vláknina 7937.3 mg
 - Vitamín A 7937.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme půl hodiny máčet, poté vodu slijeme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat, do 100 ml vody namočíme špetku šafránu, necháme odležet.
 - 
                                2
Na rozehřáté máslo vsypeme rýži, mícháme cca 10 minut, poté zalijeme vývarem a vodou se šafránem. K rýži přisypeme pokrájené maso, mandle, sůl a hrášek, přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vývaru do rýže. K uvařené rýži vsypeme pokrájené pistácie a necháme povařit ještě 5 minut.
 - 
                                3
Hotové odstavíme z ohně, přiklopíme, necháme 30 minut odstát.