Italské rizoto s prosciuttem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 605 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 9.4 mg
 - Draslík 42.5 mg
 - Vláknina 6661.5 mg
 - Vitamín A 6661.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí vývar necháme zvolna vařit. Ve dvou lžících horkého vývaru rozpustíme šafrán. V jiném hrnci na másle a oleji osmažíme cibulku a na proužky nakrájené prosciutto. Přisypeme propláchnutou rýži a 5 minut restujeme. Zalijeme třetinou vývaru a zamícháme. Přiklopíme pokličkou a kontrolujeme, zda se vývar vsákl. Po vsáknutí vývaru průběžně doléváme další vývar a mícháme. Rýže by měla být hotová asi za 25 minut.
 - 
                                2
Po 10 minutách přidáme šafrán a po 20 minutách vypneme. Je-li rýže měkká, vmícháme pepř a nastrouhaný sýr. Při podávání ještě posypeme sýrem.