Rizoto po viareggiosku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 2 g Tymián čerstvý
  • 300 g Rýže Arborio
  • 40 ml Olej olivový
  • 750 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1158 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 96.8 mg
  • Draslík 274.3 mg
  • Vláknina 4535 mg
  • Vitamín A 4535 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Rozehřejeme v pánvi 20 g másla a osmažíme na něm polovinu nasekané cibule.

  • 2

    Přisypeme propláchnutou rýži, smažíme ji 1-2 minuty, přilijeme vařící rybí vývar, vařečkou vše promícháme, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji asi na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  • 3

    Mezitím oloupeme krevety a pokrájíme je na kousky. Mrkev a celer očistíme a pokrájíme na kousky. Tymián jemně nasekáme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme 20 g másla a olej a osmažíme zbývající cibuli a nasekanou mrkev a celer. Přidáme pokrájené krevety, smažíme je za občasného zamíchání 2-3 minuty, osolíme a opepříme. Nakonec přisypeme nasekaný tymián.

  • 5

    Jakmile je rýže měkká, vytáhneme pánev z trouby, rozmícháme v ní na kousky pokrájené zbývající máslo, aby se zrnka rýže nelepila k sobě.

  • 6

    Přemístíme rizoto na servírovací mísu, promícháme s omáčkou a horké podáváme.

Komentáře k receptu