Sváteční rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1791 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 76.6 mg
 - Draslík 1032 mg
 - Vláknina 12089.8 mg
 - Vitamín A 12089.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme žampiony nakrájené na plátky a dusíme doměkka.
 - 
                                2
V páře uvaříme špenát.
 - 
                                3
Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a smažíme dozlatova. Snížíme teplotu ploténky, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme 2 - 3 minuty, dokud rýže nezesklovatí, poté přilijeme víno, zamícháme a povaříme asi minutu. Postupně po sběračkách přidáváme zeleninový vývar, dokud se všechen neabsorbuje do rýže. Stranou si necháme jednu sběračku vývaru na později. Vše přivedeme k varu a vaříme 20 minut, až bude rýže krémová.
 - 
                                4
Poté přidáme špenát, kuřecí nudličky, poslední sběračku zeleninového vývaru, zamícháme a přidáme smetanu.
 - 
                                5
Rizoto odstavíme z ploténky, přidáme strouhaný parmezán a zamícháme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.