Aromatické rizoto s řapíkatým celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 320.6 mg
 - Vláknina 6980.8 mg
 - Vitamín A 6980.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, celer na kostičky a spolu s bobkovým listem necháme zpěnit na rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Do pánve přisypeme rýži a zprudka 3-4min orestujeme. Přilijeme víno, necháme odpařit a poté postupně přiléváme horký vývar. Ke konci vaření ochutíme solí.
 - 
                                3
Celerové lístky rozmixujeme s pomerančovou šťávou, špetkou soli a 15ml oleje na jemnou salsu.
 - 
                                4
Do hotového rizota vmícháme salsu, nastrouhaný parmazán, rozdělíme na talíře a podáváme horké.