Radecký nákyp
Suroviny
- 800 g Kompot broskvový
 - 70 g Mandle
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 250 g Rýže loupaná
 - 140 g Cukr krupice
 - 60 g Kandovaná pomerančová kůra
 - 1.5 kávová lžička Strouhanka
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Oplatky dortové
 - 5 polévková lžíce Marmeláda višňová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
 - Sacharidy 135 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 136 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 124 g
 - Cholesterol 347.1 mg
 - Draslík 342.7 mg
 - Vláknina 9116.3 mg
 - Vitamín A 9116.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 97.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme v mléce rýži a utřeme s máslem a cukrem. Třeme dokud směs nezchladne.
 - 
                                2
Přisypeme oloupané umleté mandle a za stálého míchání postupně vmícháme žloutky, vanilkový cukr, naloženou pomerančovou kůru a lžičku citronové šťávy.
 - 
                                3
Nalijeme do velké mísy studenou vodu a vložíme do ní mísu s těstem. Těsto stále důkladně třeme.
 - 
                                4
Ušleháme sníh z 8 bílků a přidáme do těsta. Vysypeme si formu na pečení a vlijeme část těsta. Povrch přikryjeme oplatkou, potřeme višňovou nebo meruňkovou zavařeninou, poklademe zavařeným ovocem (hrušky, broskve apod.).
 - 
                                5
Potom dáme opět vrstvu těsta a pokryjeme vrstvou ovoce. Dáme péct do vyhřáté trouby.