Rýžové kuličky s cibulkou a ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 12.1 mg
 - Draslík 237.3 mg
 - Vláknina 6984 mg
 - Vitamín A 6984 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rýžových kuliček si připravíme náplň: omytý koliandr drobně pokrájíme, oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky a usmažíme je dozlatova na másle a smícháme s koliandrem a kandovaným ananasem, který jsme nakrájeli nadrobno.
 - 
                                2
Červenou lahůdkovou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Zázvor oloupeme a pokrájíme na plátky.
 - 
                                4
Vychladlou uvařenou rýži rozdělíme na 12 dílků a pomocí mokrých rukou uhněteme kuličky. Do každé uděláme důlek, vložíme lžičkou náplň a kuličku uzavřeme. Takto upravené kuličky poskládáme do bambusových košíčků, které si vyložíme koliandrovými lístky a plátky zázvoru. Kuličky nakonec posypeme plátky červené cibule.
 - 
                                5
Do woku nalijeme vodu do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky s kuličkami usadíme do woku, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě 10 minut.
 - 
                                6
Kuličky podáváme se sladkokyselou omáčkou.