Tagliatelle s olivami a šunkou
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 80 g Olivy černé
 - 150 g Šunka parmská
 - 400 g Těstoviny Tagliatelle
 - 70 g Oříšky piniové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 621 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 433 mg
 - Vláknina 11289 mg
 - Vitamín A 11289 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme šunku nakrájenou na proužky.
 - 
                                3
Omytá, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, vypeckované olivy nakrájíme na tenké plátky. Většinu bazalkových lístků nakrájíme na proužky.
 - 
                                4
Rajčata, olivy, bazalku a piniové oříšky přidáme ke směsi cibule a šunky a vše dusíme 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme, upravíme s nudlemi na talíře a ozdobíme zbylými lístky bazalky.