Farfalle s okouníkem a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 576 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 90.3 mg
 - Draslík 516.1 mg
 - Vláknina 9935 mg
 - Vitamín A 9935 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 80.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, asi 3 minuty osmahneme, až je cibule měkká. Přidáme houby a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme smetanu a necháme při mírné teplotě vařit, až omáčka zhoustne. Přidáme okapané maso tuňáka, citrónovou šťávu a petržel a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Během doby, kdy se omáčka vaří, uvaříme těstoviny „al dente“ podle návodu na sáčku, opatrně je poté promícháme s omáčkou a ihned podáváme.