Špagety po sicilsku
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Olivy černé
- 350 g Hovězí maso mleté
- 175 g Špagety
- 30 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Cibule
- 2 ks Lilek
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1.5 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 54 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 54.3 mg
- Draslík 877.6 mg
- Vláknina 13112.8 mg
- Vitamín A 13112.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olivovým olejem vymažeme kulatý pekáč, dno pokryjeme pergamenovým papírem a potřeme olejem. Na kolečka pokrájíme neoloupané lilky. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme olej a postupně lilky smažíme po obou stranách. Poté dáme okapat. Do pánve přidáme mleté maso, pokrájenou cibuli a česnek. Smažíme, dokud maso nezhnědne. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, worcester, majoránku, sůl a pepř. Povaříme 10 minut za občasného míchání. Přidáme pokrájené olivy a papriku a 10 minut povaříme. 
- 
                                3Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vařící vodou. Procedíme a dáme do mísy. Přidáme i masovou směs a promícháme se špagetami. 
- 
                                4Po dně po stěnách ohnivzdorné mísy rozmístíme kolečka lilků, přidáme špagety, stlačíme, navrch dáme zbytek koleček lilků. 
- 
                                5V předehřáté troubě zapékáme 40 minut. Poté necháme stát 5 minut a vyklopíme na mísu. Podáváme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        