Spaghetti alla puttanesca II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1910 kcal
 - Sacharidy 124 g
 - Tuky 144 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 1.7 mg
 - Draslík 330.2 mg
 - Vláknina 11275 mg
 - Vitamín A 11275 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
■ dejte osmahnout oloupaný a rozmáčknutý česnek a nakrájenou chilli papričku na olivovém oleji (cca 4 lžíce)
 - 
                                2
■ přidejte ančovičky a smažte je dokud se na pánvi nerozpustí
 - 
                                3
■ potom přidejte odpeckované olivy nakrájené na plátky a kapary
 - 
                                4
■ zalijte rajčatovým protlakem (čerstvými rajčaty), přikryjte pokličkou a nechte bublat na mírném ohni
 - 
                                5
■ dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (nejlépe hrubou mořskou solí)
 - 
                                6
■ do vroucí vody dejte těstoviny
 - 
                                7
■ pokud vám omáčka začne vysychat, můžete čas od času přidat trochu vody z těstovin
 - 
                                8
■ omáčku případně dochuťte solí a pepřem
 - 
                                9
■ hotové těstoviny „al dente“ (na skus) zceďte a smíchejte s omáčkou
 - 
                                10
■ podávejte posypané sýrem (kdo má rád) a třeba s nějakým moc dobrým bílým vínem
 - 
                                12
TIP: Kdo bude chtít přidat petrželku, tak počkejte až úplně nakonec a vmíchejte ji do hotové směsi s těstovinami.