Špagety Carbonara se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 835 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 612 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 326.5 mg
 - Draslík 533 mg
 - Vláknina 9797.8 mg
 - Vitamín A 9797.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím slaninu zbavíme kůže a nakrájíme ji na malé kousky. Na rozpáleném oleji opečeme a na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.
 - 
                                3
Na pánev s tukem ze slaniny nasypeme nakrájené žampiony a 2-3min orestujeme doměkka.
 - 
                                4
Poté smícháme žampiony, slaninu, najemno nakrájené oregano a rozšlehaná vejce se smetanou, přidáme do hrnce ke špagetám a za stálého míchání pomalu zahříváme až směs mírně zhoustne.
 - 
                                5
Odstavíme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Ochutíme solí a drceným pepřem.
 - 
                                6
Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkou bazalky a podáváme.