Farfalle s tuňákem, žampiony a smetanou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 450 g Tuňák v oleji
 - 125 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Těstoviny Farfalle
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1021 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 107 mg
 - Draslík 384.9 mg
 - Vláknina 9164.3 mg
 - Vitamín A 9164.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím rozehřejeme olej a máslo a orestujeme doměkka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a krátce cca 2min podusíme. Poté podlijeme směs smetanou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a omáčku vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Vložíme tuňáka bez nálevu, přidáme citronovou šťávu, nasekanou petrželku, ochutíme solí, pepřem a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.