Rýžové nudle s mrkví a kokosovou omáčkou
Suroviny
- 280 g Nudle široké
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 230 g Mrkev kořen
 - 150 ml Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 4 polévková lžíce Máslo arašídové
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 155 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 601.5 mg
 - Vláknina 7101.5 mg
 - Vitamín A 7101.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Široké ploché rýžové nudle dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou tak, aby byly zakryté. Necháme je 10 minut bobtnat.
 - 
                                2
Ve woku rozehřejeme arašídový olej a přidáme česnek a šalotky. Opékáme je za stálého míchání asi minutu.
 - 
                                3
Rýžové nudle scedíme a necháme okapat.
 - 
                                4
Do woku přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, okapané nudle a směs opékáme za stálého míchání asi 5 minut.
 - 
                                5
Do pokrmu přidáme rozpůlená třešňová rajčata a zamícháme jej.
 - 
                                6
V misce smícháme drcené chilli papričky, arašídovou pmazánku,
 - 
                                7
kokosové mléko a rajčatový protlak.
 - 
                                8
Směs s drcenými chilli papričkami a kokosovým mlékem nalijeme na nudle, promícháme a prohřejeme na mírném ohni. Potom wok odstavíme
 - 
                                9
Rýžové nudle s fazolkami rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme nakrájenými jarními cibulkami a ihned podáváme.