Špagety vongole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 85 mg
 - Draslík 1569.6 mg
 - Vláknina 13833.6 mg
 - Vitamín A 13833.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 81.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji osmahneme chilli a česnek, přidáme nasekanou petrželku, víno a rajčata. Necháme povařit 10 minut do vyvaření vína.
 - 
                                2
Škeble dobře očistíme a vhodíme k omáčce, pánev přikryjeme a necháme vařit 5 minut. Poté z pánve vyndáme škeble stranou, neotevřené vyhodíme. Omáčku na pánvi osolíme a opepříme a necháme vařit do zhoustnutí.
 - 
                                3
12 kusů škeblí necháme stranou, ze zbytku vyndáme maso a vmícháme ho do omáčky.
 - 
                                4
Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a těstoviny zamícháme do uvařené omáčky, poté vmícháme i 12 nachystaných škeblí.
 - 
                                5
Podáváme s dílky citrónu.