Špagety s omáčkou Carbonara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 191.1 mg
 - Draslík 248.8 mg
 - Vláknina 5383.2 mg
 - Vitamín A 5383.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím ze slaniny odkrojíme kůži, slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi při střední teplotě dokřupava opečeme. Na papírové utěrce necháme okapat.
 - 
                                3
V misce rozšleháme vejce, smetanu, nastrouhaný parmazán, přidáme slaninu, promícháme a omáčkou přelijeme horké těstoviny.
 - 
                                4
Zvolna zahříváme cca 1min dokud omáčka mírně nezhoustne.
 - 
                                5
Rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo drceným pepřem, dozdobíme snítkou bylinek a podáváme.