Špagety s česnekem a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 549 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 540 mg
 - Vláknina 11360 mg
 - Vitamín A 11360 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 116.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a vytřepeme vodu z petrželové natě a dáme okapat. Stroužky česneku po oloupání jemně nasekáme. Omyté papriky rozkrojíme podélně a pečlivě vybereme semínka i bílé části dužiny, pro jistotu znovu omyjeme. Očištěnou dužinu nakrájíme na velmi malé kousky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme nasekaný česnek s paprikou, lehce opečeme a sundáme z plotýnky.
 - 
                                3
V osolené vodě s několika kapkami olivového oleje uvaříme špagety na skus podle návodu na obalu.
 - 
                                4
Během vaření těstovin nasekáme okapanou petrželovou nať. Před slitím těstovin dáme pánev s paprikou s česnekem na rozpálenou plotýnku, přidáme 4 polévkové lžíce vody z vaření špaget a zamícháme.
 - 
                                5
Těstoviny slijeme přes síto, necháme důkladně vykapat a rychle přidáme na pánev s česnekovou směsí. Tím zabráníme, aby se těstoviny slepily k sobě. Směs lehce promícháme, přidáme sůl a pepř podle chuti, nakonec posypeme nasekanou petrželí a znovu lehounce promícháme.
 - 
                                6
Podáváme na předem nahřátých talířích.