Špagety Puttanesca
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
 - 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Ančovičky konzervované
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli paprička
 - 5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Olivy černé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1349 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 19.1 mg
 - Draslík 588.2 mg
 - Vláknina 8842.3 mg
 - Vitamín A 8842.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím na rozpáleném oleji orestujeme prolisovaný česnek s nakrájenou petrželkou a rozdrcenou chilli papričkou. Poté přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 5min povaříme.
 - 
                                3
Vmícháme kapary, nakrájené ančovičky, olivy a vaříme ještě dalších 5min. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Omáčku v hrnci promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                