Špagety s mletým hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Omáčka rajčatová
  • 75 g Pancetta
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 500 g Špagety
  • 20 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1574 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 10756.3 mg
  • Draslík 791.7 mg
  • Vláknina 4837.5 mg
  • Vitamín A 4837.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou pancettu osmažíme na oleji, přimícháme mleté maso a necháme zhnědnout. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou.

  • 2

    Přidáme rajčatovou omáčku, ocet, cukr, sůl, pepř, oregano a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a za občasného zamíchání 15 minut vaříme. Omáčka se nesmí přichytit na dno hrnce.

  • 3

    Uvaříme špagety ve slané vodě al dente. Scedíme je, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu