Špagety s tuňákem a petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 500 g Špagety
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Olej olivový
  • 1.5 dl Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 116.9 mg
  • Vláknina 171.7 mg
  • Vitamín A 171.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou a olejem, poté je scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme máslo a promícháme se špagetami a udržujeme v teple.

  • 2

    Z tuňáka odstraníme všechny kostičky a maso rozdělíme na vrstvičky. Do mixéru dáme tuňáka s ančovičkami, petrželkou, olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Přidáme jogurt, osolíme a opepříme a pár vteřin mixujeme.

  • 3

    Nahřejeme 4 talíře, špagety přelijeme omáčkou a promícháme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu