Špagety s tuňákem a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 46 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 116.9 mg
- Vláknina 171.7 mg
- Vitamín A 171.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou a olejem, poté je scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme máslo a promícháme se špagetami a udržujeme v teple.
-
2
Z tuňáka odstraníme všechny kostičky a maso rozdělíme na vrstvičky. Do mixéru dáme tuňáka s ančovičkami, petrželkou, olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Přidáme jogurt, osolíme a opepříme a pár vteřin mixujeme.
-
3
Nahřejeme 4 talíře, špagety přelijeme omáčkou a promícháme.
-
4
Ihned podáváme.