Špagety se slávkami a smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 930 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1140 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 109 g
 - Cholesterol 130 mg
 - Draslík 1513.4 mg
 - Vláknina 8160.8 mg
 - Vitamín A 8160.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 79.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím očistíme slávky a zbavíme je byssových vláken.
 - 
                                3
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přilijeme víno, vložíme slávky a pod pokličkou při nízké teplotě asi 5min podusíme. Slávky vyjmeme, použijeme pouze neotevřené.
 - 
                                4
Do šťávy vmícháme smetanu, nakrájenou bazalku, ochutíme solí a pepřem a ještě asi 2min povaříme.
 - 
                                5
Špagety rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.