Zapečený plněný fenykl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 1189 mg
 - Vláknina 13589.8 mg
 - Vitamín A 13589.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fenykly omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme žlábek a odstraníme stonky.
 - 
                                2
Na másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby, dusíme 5 minut. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Připravený fenykl povaříme v osolené vodě asi 5 minut, necháme okapat a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Fenykly naplníme podušenými houbami a navrch rozdělíme tavený sýr rozmíchaný s trochou vody.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.