Vepřové kotlety se zeleninou a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 544 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 1966.9 mg
 - Vláknina 16528.2 mg
 - Vitamín A 16528.2 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 265.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky, brambory nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. Kotlety trochu naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a trochu osmažíme. Přidáme plátky kotlet a opečeme z obou stran. Ke kotletám nasypeme nudličky zeleniny, okořeníme kmínem, osolíme a opepříme, dusíme asi 10 minut, podle potřeby podléváme. Jakmile jsou kotlety měkké, vyndáme je. Nakonec k zelenině přidáme brambory a podusíme ještě 5 až 8 minut.
 - 
                                3
Maso rozdělíme na talíře a obložíme dušenou zeleninou s bramborami.