Slaný závin ze zeleniny

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tažené těsto
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 120 g Mrkev kořen
  • 100 g Brokolice
  • 80 g Cuketa
  • 60 g Šalotka
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 51.3 mg
  • Draslík 290.3 mg
  • Vláknina 4656.8 mg
  • Vitamín A 4656.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Česnek a šalotku zbavíme slupek a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme zeleninu, česnek s šalotku, necháme krátce orestovat. Odstavíme z plotny dřív, než zelenina pustí šťávu. Vmícháme rozdrobený bujón a hladkou mouku, opepříme a posypeme tymiánem. Necháme zapéct při 180°C 10 minut, poté vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  • 3

    První plát těsta rozprostřeme na čistou utěrku, potřeme máslem a překryjeme dalším plátem. Postup opakujeme do spotřebování všech plátů. Navrch dáme šunku, zeleninu a závin pečlivě srolujeme, okraje dobře založíme.

  • 4

    Závin přendáme na papírem vyložený plech, potřeme rozpuštěným máslem a necháme péct při 180°C 30 minut.

Komentáře k receptu