Novohradský vepřový plátek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1713 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 93.5 mg
 - Draslík 458.4 mg
 - Vláknina 3284 mg
 - Vitamín A 3284 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na rozehřátém tuku plátky masa po obou stranách opečeme.
 - 
                                3
V tuku od opékání masa osmahneme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, lečo a směs nalijeme na plátky masa. V troubě dusíme doměkka.
 - 
                                4
V polovině dušení přilijeme zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou. Dusíme doměkka.
 - 
                                5
Nakonec přidáme žampiony nakrájené na plátky a ještě podusíme.