Smažená obalovaná treska s teplou tatarskou omáčkou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 125 g Strouhanka
 - 500 g Treska aljašská
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 125 ml Voda pitná
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Bujón slepičí
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 3000 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 266.7 mg
 - Draslík 677.1 mg
 - Vláknina 6738 mg
 - Vitamín A 6738 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, rozdrobíme bujón, přilijeme vodu a víno a za stálého míchání na mírném ohni cca 1 minutu povaříme. Poté zmírníme teplotu, vmícháme smetanu, najemno nakrájené okurky, kapary, petrželku a cibulku, vše nadrobno nasekané. Znovu prohřejeme ale již nevaříme. Omáčku odstavíme a uchováme teplou.
 - 
                                2
Rybí filé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmažíme po obou stranách cca 2-3 minuty dozlatova. Přelijeme teplou omáčkou a ihned podáváme.