Šči z kysaného zelí s houbami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí kysané
  • 30 g Houby sušené
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 571.3 mg
  • Vláknina 6140.4 mg
  • Vitamín A 6140.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme do vody a necháme alespoň hodinu namočené. Kysané zelí nakrájíme na kousky. Mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Namočené houby i s vodou vlijeme do hrnce a vaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.

  • 3

    Na oleji osmažíme mrkev, petržel, cibuli a zelí, osolíme, vmícháme jíšku, přidáme bobkový list, pepř, vlijeme polovinu vývaru a dusíme. Když je zelí měkké, přilijeme zbylý vývar, uvařené houby a přivedeme do varu. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu