Játrová paštika se zahradními bylinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 400 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Likér Cointreau
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 390.2 mg
  • Draslík 321.4 mg
  • Vláknina 1443.8 mg
  • Vitamín A 1443.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 81.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na středním ohni rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty do měkka. Pak vložíme očištěná, nahrubo pokrájená kuřecí játra, nadrobno nakrájenou slaninu a restujeme 5 minut.

  • 2

    Dále vmícháme sušený tymián a rozmarýn, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a přilijeme koňak nebo likér (např. Cointreau). Vaříme na mírném ohni až do vypaření veškeré tekutiny. Vytáhneme bobkové listy.

  • 3

    Uvařenou směs dohladka rozmixujeme.

Komentáře k receptu