Salát z okurek s uzeným masem
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 200 g Rajčata
 - 250 g Vepřová uzená plec
 - 200 g Okurka salátová
 - 40 ml Olej olivový
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 ks Paprika zelená
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 0.5 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 580.2 mg
 - Vláknina 6243 mg
 - Vitamín A 6243 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce v půllitru vody doměkka, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Uzené maso vložíme do zbylé vroucí vody a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Z rajčat a paprik vykrojíme semena a zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať, pažitku a kopr nasekáme najemno.
 - 
                                4
Všechnu zeleninu vložíme do mísy a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.
 - 
                                5
Na zálivku v misce promícháme smetanu, olej, sůl, pepř, hořčici a cukr.