Vepřová pečeně v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 371 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 996.6 mg
 - Vláknina 21446.8 mg
 - Vitamín A 21446.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do omytého masa vetřeme mletou skořici, mírně osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Překrájené zelí smícháme s jemně nakrájenou cibulí a žampiony. Přidáme oloupaná, na plátky pokrájená jablka, předvařenou čočku, vše promícháme.
 - 
                                3
Směs urovnáme do pekáče, rozhrneme do krajů a doprostřed položíme připravenou vepřovou pečeni. Přilijeme vodu (aby maso bylo zpola potopené) a pod pokličkou dusíme ve středně vyhřáté troubě nejméně 2 hodiny. Během pečení maso podléváme horkou vodou.