Listová kapsa plněná lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 148.2 mg
 - Draslík 533.2 mg
 - Vláknina 2553.1 mg
 - Vitamín A 2553.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolené a opepřené filé krátce orestujeme na másle a na opečené slanině. Potom k filé přisypeme žampiony, které opět zprudka orestujeme. Po chvilce přidáme nastrouhaný sýr a mléko. Celou směs na mírném plameni prohříváme a promícháváme. Jakmile se mléko spojí se sýrem, dochutíme ještě pepřem, solí a česnekem. Hotového lososa sundáme z tepla a počkáme, dokud nezchladne.
 - 
                                2
Jakmile je losos s omáčkou studený, můžeme se pustit do práce s listovým těstem. Těsto rozválíme do 2 velkých plátů vysokých asi 2 mm. První plát těsta dáme na předem vymazaný plech a na něj položíme část lososího filé, které potom přelijeme sýrovo-houbovou omáčkou. Navrch na omáčku položíme druhou část lososího filé a vše zakryjeme druhým plátem listového těsta. Okraje těsta slepíme rozšlehaným vajíčkem, kterým potřeme i povrch listového těsta.
 - 
                                3
Hotovou plněnou kapsu vložíme do předem vyhřáté trouby.
 - 
                                4
Pečeme na 200°C 30 minut. Podáváme teplé.