Marinované kuřecí čtvrtky s žampiony
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Slanina vepřová
 - 100 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 16 ks Žampiony čerstvé
 - 2 ks Kuřecí čtvrtky
 - 1 špetka Sůl
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
 - 1 polévková lžíce Sladkokyselá omáčka Sweet & Sour
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2140 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 125 g
 - Sodík 2478 mg
 - Bílkoviny 165 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 259.2 mg
 - Draslík 7272.3 mg
 - Vláknina 57921.7 mg
 - Vitamín A 57921.7 mg
 - Vitamín B6 2.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 71.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejříve připravíme marinádu, do které dáme sůl, 1 lžíci omáčky Sweet Chilli Sauce for Chicken, l lžíci omáčky Teryaki, 2 lžíce omáčky sójové. Vše rozmícháme.
 - 
                                2
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Stehna z kuřat omyjeme, osušíme a oddělíme tak, že rozdělíme spodní část a dolní část stehna. Maso necháme marinovat v připravené marinádě nejméně 1 hodinu.
 - 
                                4
Maso položíme do pekáče a polijeme zbylou marinádou. Posypeme na kostičky nakrájenou slaninou a na plátky nakrájenými nožičkami z žampionů. Kloboučky ponecháme stranou. Trochu podlijeme, pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu a během pečení podléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                5
Během té doby oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a vaříme doměkka, vodu osolíme.
 - 
                                6
Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo rozpuštěné v teplém mléce, osolíme a vyšleháme hladkou bramborovou kaši. Můžeme všlehat 1 žloutek.
 - 
                                7
Kaší plníme zdobící sáček a na plech vytvoříme 16 hnízd. Do hnízd vložíme kloboučky žampionů a kousek sýru niva. Kloboučky osolíme, okořeníme chilli a pepřem, pokapeme olivovým olejem.
 - 
                                8
Pekáč s bramborovými hnízdečky dáme na 10 minut péct ke kuřecím stehnům.