Pečený okoun s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 352.2 mg
 - Vláknina 6277.5 mg
 - Vitamín A 6277.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do každého ryby uděláme z obou stran nožem 2 šikmé zářezy.
 - 
                                2
Lístky tymiánu a petržele odrhneme od stonků. V míse smícháme nakrájené žampiony, nasekanou šalotku, bílý vinný ocet, pomerančovou kůru a šťávu, lístky tymiánu a petržele, podle chuti pepř a sůl.
 - 
                                3
Polovinou houbové a bylinkové směsi dáme do břišní dutiny ryb.
 - 
                                4
Ryby dáme do vymazané zapékací mísy a povrch pokryjeme zbylou částí žampionové směsi.
 - 
                                5
Zakryjeme alobalem a necháme v chladu 4 hodiny marinovat.
 - 
                                6
Potom okouny 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Ozdobíme plátky pomeranče, snítkami tymiánu a servírujeme.