Kuřecí rolky s hříbky a šunkou
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 150 g Šunka drůbeží
 - 200 g Uzené maso vařené
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Hříbky čerstvé
 - 100 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 1 kávová lžička Koření grilovací
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 425 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 86.3 mg
 - Draslík 678.5 mg
 - Vláknina 1489.8 mg
 - Vitamín A 1489.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso opláchneme, osušíme, lehce naklepeme. Hříbky omyjeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Potom maso osolíme, okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Na plátky masa položíme plátek šunky, plátek uzeného masa a svineme do roládek. Roládky zpevníme párátky nebo malými jehlami na špízy, případně je omotáme nití. Zavinuté rolky obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji v pánvi rolky dozlatova osmažíme.
 - 
                                3
Po osmažení přisypeme nakrájené hříbky a cibuli a ještě 1/2 hodiny podusíme. Můžeme přisolit.
 - 
                                4
Rolky po opečení vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, polijeme šťávou s cibulí a hříbky. To vše posypeme nastrouhaným eidamem nebo nivou a necháme zapékat. Pečeme tak dlouho, dokud se sýr na povrchu roládek neroztaví.