Tagliatelle se žampiony
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Tagliatelle
 - 125 g Smetana kyselá
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 13.1 mg
 - Draslík 546.5 mg
 - Vláknina 4666.8 mg
 - Vitamín A 4666.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozpustíme máslo, ve kterém dozlatova osmažíme česnek a cibuli a vše promícháme. Směs smažíme na středním plameni zhruba 5 minut, okořeníme pálivou paprikou.
 - 
                                3
Směs na pánvi podlijeme zeleninovým vývarem a svaříme zhruba na poloviční množství. Poté omáčku zjemníme kysanou smetanou, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                4
Omyjeme a osušíme petrželku, nakrájíme nadrobno a 1/2 přidáme do omáčky. Scedíme nudle, necháme okapat a naporcujeme na talíře. Těstoviny přelijeme omáčkou a ozdobíme zbylou petrželkou. Ihned podáváme.