Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami
Suroviny
- 240 g Brambory
 - 50 g Hlíva ústřičná
 - 50 g Hořčice
 - 30 g Med včelí
 - 80 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 1 g Muškátový oříšek
 - 40 g Šalotka
 - 50 g Lišky čerstvé
 - 4 g Koriandr mletý
 - 800 g Jehněčí kotlety
 - 50 g Shiitake houby
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 100 g Vločky ovesné
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 937 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 165.6 mg
 - Draslík 1024.6 mg
 - Vláknina 9814.5 mg
 - Vitamín A 9814.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí kotlety naklepeme, smícháme med s hořčicí a kotlety touto směsí potřeme z obou stran. V suché pánvi opražíme ovesné vločky, obalíme v nich kotlety, do pánve nalijeme olej a obalené kotlety na něm osmažíme dozlatova. Smetanu přivedeme k varu, přidáme prolisovaný česnek, mletý muškát a vyvaříme dohusta. Očištěné brambory nakrájíme na plátky, smícháme se smetanovou směsí a většinou parmezánu, vložíme do pekáčku, posypeme zbylým parmezánem a pečeme v troubě asi půl hodiny.
 - 
                                2
Houby nakrájíme na plátky, šalotku nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s houbami, orestujeme, ochutíme koriandrem, osolíme, opepříme a odstavíme.
 - 
                                3
Na talíře upravíme kotlety, doplníme bramborami a navrch naneseme houbovou směs.