Telecí řízky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 352 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 157 mg
 - Draslík 674.4 mg
 - Vláknina 3591.5 mg
 - Vitamín A 3591.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky mírně naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Vložíme do rozehřátého tuku a po obou stranách rychle opečeme.
 - 
                                2
Do tuku od opékání vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Potom přidáme máslo uhnětené s moukou a za stálého míchání necháme šťávu zhoustnout.
 - 
                                3
Při podávání každý řízek přelijeme šťávou se žampiony a posypeme sekanou petrželovou natí.
 - 
                                4
Podáváme s bramborami nebo s rýží.