Šuang-si z hovězího masa
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 200 g Vejce slepičí
 - 1000 g Hovězí maso zadní
 - 20 g Sůl
 - 300 g Žampiony čerstvé
 - 300 g Pórek
 - 20 g Chilli koření mleté
 - 50 g Česnek
 - 20 g Glutasol
 - 50 g Zázvor celý
 - 300 g Paprika sterilovaná
 - 100 g Solamyl
 - 100 g Houby černé
 - 150 ml Omáčka sójová
 - 300 ml Olej stolní
 - 200 ml Víno bílé
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1323 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 159.4 mg
 - Draslík 363.7 mg
 - Vláknina 4031.4 mg
 - Vitamín A 4031.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na slabé plátky cca 3cm dlouhé. Vložíme je do mísy, osolíme, promícháme s částí máčeného škrobu a s vejci a necháme je v chladničce odležet.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme tuk a plátky masa prudce opečeme. Tuk scedíme a k masu přidáme černé houby, česnek nakrájený na plátky, žampiony, očištěný, opláchnutý a na kostky nakrájený pórek, kapii, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme. Dochutíme čili kořením a mletým zázvorem.
 - 
                                3
Nakonec vše zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, glutasolu, zbylého škrobu a vývaru. Vše zamícháme a krátce prohřejeme.