Kuřecí cacciatora
Suroviny
- 60 g Cibule
- 125 g Žampiony čerstvé
- 3 g Cukr krupice
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 40 g Celer řapíkatý
- 600 g Kuřecí stehna
- 10 g Oregano čerstvé
- 150 g Pancetta
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 36 ml Olej olivový
- 80 ml Dolin - Vermouth
- 3 ks Česnek
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 45 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 21499.5 mg
- Draslík 868.7 mg
- Vláknina 6423 mg
- Vitamín A 6423 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olivový olej (24 ml) rozehřejeme ve velkém hrnci, osmažíme na něm drobně pokrájenou cibuli, česnek a celer. Zeleninu osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájenou pancettu a houby. Necháme smažit 5 minut. Ke směsi přilijeme zbytek oleje a osmažíme na něm kuřecí maso. Vše osolíme a opepříme, přilijeme vermut a za vysoké teploty necháme téměř vyvařit.
-
2
K masu přisypeme pokrájená rajčata, cukr, oregano, rozmarýn, bobkový list. Přilijeme 80 ml vody. Omáčku přiklopíme poklicí a necháme 20 minut vařit.
-
3
Před podáváním z omáčky vyjmeme koření, osolíme a opepříme dle chuti a ihned podáváme.