Pečené hovězí s kořením a brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 168 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Kompot brusinkový
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 200 ml Mošt jablečný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Skořice celá
  • 4 ks Hřebíček
  • 1.2 kg Hovězí plec
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 863 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 228 mg
  • Draslík 1132.1 mg
  • Vláknina 10988 mg
  • Vitamín A 10988 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, maso omyjeme, osušíme a ze všech stran dobře obalíme v moučné směsi.

  • 2

    V silnostěnném kastrole rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran osmažíme, až maso zhnědne.

  • 3

    V rendlíku promícháme mošt se scezenými brusinkami a cukrem a lehce povaříme asi 2 minuty. Směsí přelijeme maso, přidáme k němu skořici, hřebíček, maso ze všech stran osolíme a pod poklicí dusíme zhruba 2,5 hodiny. Během dušení dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho obrátíme.

  • 4

    Měkké maso nakrájíme na plátky, naskládáme na nahřátou servírovací mísu a přelijeme šťávou, z níž jsme odstranili hřebíček a skořici.

Komentáře k receptu