Plněná hovězí roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Hovězí kýta
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 347.9 mg
  • Draslík 926.6 mg
  • Vláknina 1714.8 mg
  • Vitamín A 1714.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na nudličky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v sítu okapat.

  • 2

    Hovězí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v ní byla kapsa.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme okapaný hrášek a kousky šunky, vmícháme rozšlehané vajíčko a mícháme, dokud směs nezhoustne. Směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme grilovací jehlou.

  • 4

    Maso vložíme do vymazaného pekáče nebo žáruvzdorné mísy, potřeme sádlem, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí, promícháme a převaříme.

  • 6

    Maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu