Telecí játra smažená v trojobalu s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra telecí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.41 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 790.7 mg
  • Draslík 664.2 mg
  • Vláknina 446.4 mg
  • Vitamín A 446.4 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra omyjeme studenou vodou, odstraníme z nich blány a nakrájíme je na tenké plátky, které lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Pak je postupně obalíme v mouce, vajíčkách rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, obalená játra v něm osmažíme z obou stran doměkka, pak je osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu